خرید کود شیمیایی

ارسال به سرار کشور

ارسال سریع به تمام نقاط ایران

کیفیت محصولات و خدمات

کیفیت تضمینی محصولات و خدمات

ارسال رایگان

ارسال رایگان سفارش بالای 300 تومان

تخفیف هفتگی

تخفیف‌های هفتگی و گروهی

تخفیف خرید عمده

در صورتی که قصد سفارش محصولات با تعداد زیاد و به صورت عمده دارید، پیش از خرید با پارس مرکبات تماس بگیرید تا از تخفیف ویژه در قیمت محصولات و ارسال آنها برخوردار شوید. 

تخفیف ویژه خرید عمده

  • تعداد حداقل 100 عدد کود 5 کیلو/لیتر
  • تعداد حداقل 50 عدد کود 10 کیلو/لیتر
  • تعداد حداقل 25 عدد کود 20 کیلو/لیتر
  • تعداد حداقل 40 عدد کود 25 کیلو/لیتر

کود شیمیایی چیست و چرا استفاده از آن تا این اندازه زیاد است؟

به طور کلی دو نوع کود وجود دارد؛ کود طبیعی و کود شیمیایی. کودهای طبیعی همانگونه که مشخص است کاملا طبیعی هستند و مواد دیگری به آنها افزوده نمی‌شود، بلکه از منابع طبیعی و ترکیب آنها با یکدیگر به وجود می‌آیند. در مقابل کودهای شیمیایی برای کمک به رشد گیاهان حاوی غلظت بالایی از مواد مغذی هستند که برای رشد گیاهان مورد نیاز است.

به دلیل اینکه در کودهای شیمیایی می‌توان از عناصر دلخواه به میزان مورد نیاز بهره برد و با مقدار کمی از کود تمام نیازهای گیاه را پوشش داد استفاده از کود شیمیایی در دهه‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است به طوری که امروزه بخش جدایی ناپذیری از کشاورزی و باغداری شده است.

کود شیمیایی

گذشته کود شیمیایی تا امروز

اولین تلاش‌ها برای تولید کود شیمیایی از استخراج پتاسیم از معادن آلمان در سال ۱۸۶۰ شروع شد که در همان سال‌ها اولین واحد تولید کود شیمیایی فسفات از فسفات اوره در مقیاس بزرگ شکل گرفت. اما این جنگ جهانی دوم بود که باعث رشد عظیم کودهای شیمیایی شد. در جنگ جهانی دوم تکنولوژی‌‌های کشاورزی و کود پیشرفت زیادی کرد که بخشی از آن مدیون پیشرفت‌های نظامی آن دوره است. مثلا یکی از ترکیبات شیمیایی که در این جنگ از آن استفاده نظامی می‌شده است، نیترات آمونیوم بوده که مدتی بعد به عنوان یکی از مهمترین و بهترین کودهای شیمیایی شناخته شد و در زمین‌های کشاورزی با نام کود ازته از آن استفاده شد. امروزه و پس از گذشت دهه‌ها از تولید اولین کودهای شیمایی، تولید این کودها پیشرفت بسیار زیادی داشته و به شکل‌ها و برای نیازهای مختلف تولید می شود به طوری که در تولید ۴۰% تا ۶۰% مواد غذایی دنیا نقش مستقیم دارند.

سایر محصولات پارس مرکبات: ترکیبات چالکود

مقایسه کامل کود شیمیایی و کود طبیعی

کود شیمیایی و کود طبیعی

در حالی که هر دو کود وظیفه کمک به رشد بهینه گیاهان را دارند تا بهترین محصولات حاصل شوند. وجه اشتراک آنها مانند بوی شدید، اما تفاوت‌های این دو کود بسیار زیاد است. در ادامه به بررسی و مقایسه این دو کود میپردازیم تا به شناخت کامل تر و بهتری از کود شیمیایی برسیم.

  • کود طبیعی در تامین مواد مورد نیاز گیاه به اندازه کود شیمیایی غنی نیست.
  • کود طبیعی ماده ای آلی است که با تجزیه پسماندها یا بقایای محصولات کشاورزی یا فضولات حیوانات تهیه می‌شود و به منظور بهبود باروری خاک به آن افزوده می‌شود. کود شیمیایی هر ماده آلی یا غیرآلی است که به خاک اضافه می‌شود تا بازده محصولات زراعی را افزایش دهد.
  • کود طبیعی در آب نامحلول است و به کندی در خاک جذب می‌شود و در مقابل کود شیمیایی به راحتی در خاک حل می‌شود و فوراً توسط گیاهان جذب می‌شود.
  • کود طبیعی در زمین کشاورزی تهیه و عموما با ریختن زباله‌های حیوانات و گیاهان در گودال‌های باز تجزیه می‌شود، در حالی که کودهای شیمیایی در کارخانه‌ها تولید می‌شوند.
  • از آنجا که کود طبیعی از فضولات فاسد شده گیاهان و حیوانات بدست می‌آید، گیاه‌خاک(خاک درختی) را برای خاک فراهم می‌کند که ظرفیت حفظ آب را در خاک افزایش می‌دهد. از طرف دیگر کود شیمیایی، گیاه‌خاک را که به حفظ آب کمک می‌کند، برای خاک فراهم نمی‌کند.
  • کود طبیعی اقتصادی است و کشاورزان می‌توانند خودشان تهیه کنند، در حالی که کودهای شیمیایی صنعتی بوده که اغلب گران قیمت هستند.
  • کود طبیعی هیچ گونه آسیبی به خاک نمی‌زند و در واقع، کیفیت خاک را در بلندمدت بالا می‌برد. از طرف دیگر، کود شیمیایی در صورتی که بیش از حد استفاده شود برای خاک میتواند مضر باشد و به موجودات زنده در خاک، آسیب برساند.

مزایا و معایب کود شیمیایی

مزایای کود شیمیایی

  • مواد غذایی در کوتاه‌ترین زمان در دسترس گیاه قرار می‌گیرد.
  • عناصر مورد نیاز گیاه را در مقادیر و نسبت‌های مناسب تامین می‌کند.
  • در مقدار کمتری از کود مواد مفید بیشتری وجود دارد.
  • در مقایسه با کود طبیعی در زمان کمتری میتوان کوددهی را انجام داد.

معایب کود شیمیایی

  • خیلی از کودهای شیمیایی حاوی ریزمغذی‌ها نیستند.
  • هزینه بیشتری از کودهای طبیعی دارند.
  • استفاده بیش از حد آن به گیاه و خاک آسیب می‌رساند.
  • ممکن است خاک مواد غذایی خود را به واسطه باران یا آبیاری، از دست دهد.

مزایا و معایب کود طبیعی

مزایای کود طبیعی

  • باعث بهبود ساختار خاک می‌شود.
  • فعالیت موجودات زنده ریز را تقویت می‌کند، که مواد آلی و آلاینده‌ها را در خاک تجزیه و برای خاک قابل استفاده می‌کنند.
  • حفظ و نفوذ آب را در خاک بهبود می‌بخشد.

معایب کود طبیعی

  • نسبت به کودهای شیمیایی رقیقتراند و به مقدار بیشتری از آنها نیاز است.
  • می‌تواند منبع دانه‌های علف هرز، عوامل بیماری زا و… باشد.
  • مقدار مواد مفید کود طبیعی متغیر است و بسته به عوامل طبیعی دارد.

مقایسه کود شیمیایی و طبیعی از نظر ایمنی

به طور کلی هر دو کود (طبیعی و شیمیایی) ایمن هستند و خطر جدی ایجاد نمی‌کنند اما باید هنگام کار با آن‌ها دقت داشت تا از تماس آن‌ها با چشم و دهان و بینی جلوگیری شود. همچنین کودهای شیمیایی با توجه به این که به شدت متراکم هستند هنگام کار با آنها باید حتما برچسب کود را خواند تا اطلاعات کامل از طریقه استفاده از آن به دست آورد تا با استفاده زیاد از آن مشکلی برای خاک و گیاه ایجاد نشود.

کود شیمیایی یا کود طبیعی » کدام بهتر است؟

پاسخ به این سوال بستگی به عوامل مختلفی دارد که به آنها اشاره کردیم. با توجه به ویژگی‌های مفیدی که این دو نوع کود دارند بهترین حالت را میتوان استفاده همزمان و بهینه از این دو کود دانست. استفاده از کود طبیعی باعث افزایش فعالیت حیات میکروبی در خاک و در نتیجه بهبود کیفیت خاک می‌شود، و استفاده از کود شیمیایی با توجه به میزان زیاد مواد مغذی که دارد میتواند تمام نیازهای گیاه را پوشش دهد. اگر میخواهید بیشتر بخوانید اینجا را هم ببینید.

سایر محصولات پارس مرکبات: کود آهن برای درخت

انواع کود شیمیایی

انواع کود شیمایی

کودهای شیمیایی عمدتا با توجه به عناصری که دارند تقسیم بندی می شوند. امروزه به دلیل تعدد، کودهای شیمیایی زیادی میتوان معرفی کرد که در ادامه ما به معرفی مهمترین کودهای شیمیایی می پردازیم:

کودهای نیتروژنی یا ازته (کود سفید)

عنصر نیتروژن برای رشد بسیاری از گیاهان لازم و ضروری است و از این جهت این کود را می‌توان به منظور کمک به رشد اکثر گیاهان استفاده کرد. کود نیتروژنی قابلیت انحلال بالایی دارد و به راحتی در آب حل شده و در دسترس گیاه قرار می گیرد.

از جمله کودهای نیتروژنی می‌توان کود اوره، کلسیم نیترات و سولفات آلومینیوم نام برد.

روش تولید این کود نیز عمدتا از گاز طبیعی و طی چند مرحله است. با افزودنی‌های مختلف می‌توان انواع کود ازته را تولید کرد که در موارد مختلف قابل استفاده باشد.

کودهای فسفاته (کود سیاه)

عنصر فسفات بعد از نیتروژن حیاتی‌ترین عنصر برای گیاهان بوده و از این رو بسیار مورد نیاز است. کود فسفاته باعث افزایش بازده محصولات، افزایش مقاومت گیاه و در کل باعث به وجود آمدن یک محصول با کیفیت می‌شود.

مهمترین کودهای فسفاته شامل دی آمونیوم فسفات، مونو آمونیوم فسفات، سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات ساده می‌باشد.

غالباً درصد فسفر کود‌های شیمیایی را به صورت درصد اکسید فسفر نشان می‌دهند. اسید فسفریک که از تجزیه مواد آلی خاک حاصل می‌شود قابل جذب برای گیاه است، اما به صورت کود شیمیایی مصرف نمی‌شود. قسمت بزرگی از کود فسفر‌ که به خاک داده می‌شود به وسیله کلسیم در خاک‌‌های قلیایی و به وسیله آهن و آلومینیوم در خاک‌‌های اسیدی تثبیت می‌شود.

کودهای پتاس (K) 

پتاسیم عنصر حیاتی دیگر مورد نیاز گیاهان است که به شکل کود میتوان به گیاه رساند. این نوع کود نیز به رشد کلی گیاه به خصوص رشد ریشه‌ها کمک می‌کند و مقاومت آن را در برابر انواع بیماری‌ها افزایش می‌دهد.

مهمترین کودهای پتاسه شامل سولفات پتاسیم، کلرید پتاسیم می‌باشد.

اگرچه کمبود پتاسیم بیشتر در خاک‌‌های اسیدی و شنی دیده می‌شود،اما کمبود این عنصر در سایر خاک‌‌های تحت شرایط آبیاری و برداشت محصول زیاد نیز مشاهده می‌شود. اغلب کود‌های پتاسیم در آب محلول هستند.

کودهای کامل (NPK)

کود کامل کودی است که هر ۳ نوع عنصر مهم برای رشد گیاه یعنی نیتروژن، فسفات و پتاسیم را  دارد و استفاده از این کود نیاز گیاه به این سه عنصر را بر طرف می‌کند.

این کود دارای ۳ عدد است که نشان دهنده درصد وزنی نیتروژن، فسفر محلول در سیترات (P۲O۵) و پتاسیم محلول در آب (K۲O) است که اغلب و برای راحتی گفته می‌شود این اعداد نشان دهنده به ترتیب نیتروژن، فسفر و پتاسیم است.

کودهای کامل در درصدهای مختلف تولید می‌شوند تا در شرایط مختلف کارایی داشته باشند و از این رو محبوب‌ترین کودها هستند. برای مطالعه کامل تر صفحه انواع کود کامل را بخوانید. 

کودهایی که معرفی شد مهم ترین‌ها بودند که بیشترین استفاده را دارند. اما بنا به نیاز گیاهان استفاده از کودهای دیگر مانند کود آهن، کود گوگرد، کود کلسیم، کود منیزیم و سایر عناصر نیز واجب است. همانطور که گفتیم تنوع کودهای شیمیایی بسیار زیاد است و از این رو شناخت خوب می‌تواند بسیار مهم باشد.

خرید کود شیمیایی

خرید بهترین کود شیمیایی

فروشگاه کشاورزی پارس مرکبات در انتخاب محصولات خود همواره دقت کرده است تا از محصولات معتبر و با کیفیت استفاده کند تا بهترین نتیجه برای زمین‌های زراعی و باغ‌ها به وجود آید. از این رو کودهای شیمیایی موجود در پارس مرکبات همه از بهترین‌های موجود در بازار هستند؛ از برندهای با کیفیت ایرانی گرفته تا برندهای معروف بین المللی مانند فیوچرکو بایوسنس، هلیوپتاس فرانسه، اکوریچ، اگروتار ترکیه و… 

برای خرید بهترین کودهای شیمیایی موجود می‌توانید سفارش خود را ثبت کنید و در زمانی کوتاه آن را تحویل بگیرید.

سایر محصولات پارس مرکبات: زمان کود دهی مرکبات در جنوب

قیمت کود شیمیایی

در مقایسه کود شیمیایی با کود طبیعی گفیتم که کودهای شیمیایی به علت اینکه در کارخانه‌ها و تحت نظارت تولید می‌شوند و مواد و عناصر را به صورت متراکم دارند، قیمت بیشتری در مقابل کود طبیعی دارند. از این جهت که کودهای شیمیایی دارای عناصر مورد نیاز خاک و گیاهان به میزان بیشتری هستند، می‌توان میزان کمتری استفاده کرد که به صرفه‌تر نیز می‌باشند.

در کل کودهای شیمیایی بسته به نوع کود، برند و شرکت سازنده آن، میزان آن، جامد یا مایع بودن و موارد استفاده قیمت گذاری می‌شود. برای مشاهده قیمت‌های انواع کود شیمیایی می‌توانید محصولات سایت پارس مرکبات را مشاهده کنید و در صورتی که نیاز به راهنمایی دارید، از قسمت مشاوره سایت اقدام نمایید.

سوالات متداول

سوالات متداول FAQ

بهترین حالت استفاده ترکیبی از این دو کود است زیرا کود طبیعی باعث افزایش کیفیت خاک می شود و کود شیمیایی با توجه به تراکم مواد مفیدی که دارد برای نیازهای گیاه بسیار مفید است و در زمان کوتاه تری هم اثر می گذارد.

امروزه تنوع کودهای شیمیایی بسیار زیاد است و برای انتخاب بهترین گزینه از بین انواع کود جامد یا مایع شیمیایی، بهتر است شناخت کاملی از زمین مورد نظر و خاک آن، گیاه و محصول مورد نظر داشت و سپس برای استفاده از کود اقدام کرد.

کودهای نیتروژنی یا کود سفید، کودهای فسفاته یا کود سیاه، کودهای پتاس، کودهای گوگرد، کودهای ترکیبی و…

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *