خرید کود گلدهی

ارسال به سرار کشور

ارسال سریع به تمام نقاط ایران

کیفیت محصولات و خدمات

کیفیت تضمینی محصولات و خدمات

ارسال رایگان

ارسال رایگان سفارش بالای 300 تومان

تخفیف هفتگی

تخفیف‌های هفتگی و گروهی

تخفیف خرید عمده

در صورتی که قصد سفارش محصولات با تعداد زیاد و به صورت عمده دارید، پیش از خرید با پارس مرکبات تماس بگیرید تا از تخفیف ویژه در قیمت محصولات و ارسال آنها برخوردار شوید. 

تخفیف ویژه خرید عمده

  • تعداد حداقل 100 عدد کود 5 کیلو/لیتر
  • تعداد حداقل 50 عدد کود 10 کیلو/لیتر
  • تعداد حداقل 25 عدد کود 20 کیلو/لیتر
  • تعداد حداقل 40 عدد کود 25 کیلو/لیتر

کود گل‌انگیزی چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

برای اینکه گیاهی مراحل رشدش را طی کند و به بلوغ گلدهی برسد باید مرحله رویش آن به حداقل رسیده و وارد مرحله زایش شود. بنابراین باید در نظر داشت در تغذیه گیاه نه تنها باید همه مواد مغذی در دسترس گیاه قرار گیرد بلکه باید میزان و تناسب همه مواد در نظر گرفته شود.

پتاسیم و فسفر موجود در خاک باعث مقاومت گیاه در برابر خشکی و شوری خاک و آفات و بیماری‌ها می‌شود و در کل با بهبود کیفیت خاک گیاه را برای گلدهی و باروری آماده می‌سازد.

کود گلدهی با داشتن میزان فسفر بیشتر نسب به پتاسیم و نیتروژن باعث فعال شدن آنزیمهای درون خاک شده و نیازهای غذایی گیاه برای گلدهی را برطرف می‌کند و گلدهی و باروری را تسریع می‌‎کند.

کود گلدهی

مختصری درباره مراحل رشد گیاهان

گیاه در رشد خود مراحل مختلفی را می گذراند که شامل مرحله رویش و نمو و مرحله گلدهی و زایش است و در این مسیر از عناصر مختلفی نیز تغذیه می‌کند. ازت یا نیتروژن خاک باعث رشد رویشی گیاه و همچنین ریشه دهی و شروع ساخت و ساز گیاه می‌شود و فسفر باعث رشد زایشی و گلدهی در گیاه می شود. اگر میزان ازت و نیتروژن در خاک بالا باشد مقدار پوست به گوشت در گیاه بیشتر شده بنابراین بافت گیاه آبدار است و نمی تواند وارد مرحله بعد که همان گلدهی و زایش است شود. در این حالت گیاه بزرگ و قوی شده ولی گل نمی دهد و اصطلاحا خاک ازته شده است.

باغبانان و کشاورزان و همچنین افرادی که در آپارتمان گل و گیاه نگهداری می‌کنند باید شرایط بهینه‌ای را برای رشد گیاه فراهم آورند و فسفر را در محیط خاک گیاه افزایش دهند تا گیاه بتواند وارد مرحله گلدهی شود.

عوامل موثر در گلدهی

مهمترین عوامل برای رشد گیاه و افزایش گلدهی در گیاهان

شادابی گلها و گیاهان باغ و آپارتمان، همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است. حال با خواندن این مقاله میتوان شکوفایی و گلدهی بهتر گیاهان را درک نمود.

استفاده از خاک با کیفیت

گیاهان گلدار برای گل دادن نیاز به خاک عاری از شوری و خشکی می‌باشند، بنابراین از PH مناسب خاک اطمینان حاصل نمایید.

جوانه‌های ضعیف را جدا کنید

جوانه‌های ضعیف شکوفه‌های سالم نمی‌دهند اما مواد مغذی، حشرات و آفت را جذب می‌کنند. با جدا کردن جوانه‌های ضعیف، گیاه می‌تواند انرژی و مواد مغذی بیشتری را برای گلدهی صرف کند.

آبیاری و نور

دو عامل اصلی دیگر در گلدهی، نور خورشید و آبیاری دقیق است. اگر آبیاری کم یا زیاد شود نتیجه منفی می‌دهد.

کود شیمیایی مخصوص گلدهی

گیاهان گلدار به مواد مغذی زیادی نیاز دارند. بنابراین حتی اگر خاک حاصلخیز نیز استفاده کرده‌اید برای گلدهی بهتر باید در فصل رشد، کود شیمیایی مناسب با گل و گیاه خود استفاده کنید. بهترین کود شیمیایی کود گلدهی است که دارای پتاسیم و فسفر بیشتری نسبت به ازت است.

بنابراین برای گلدهی عالی در گیاه، نیاز است علاوه بر نور، آب و خاک مناسب، با دادن کود گلدهی مناسب به گیاهان، شرایط گلدهی را فراهم آوریم.

سایر محصولات پارس مرکبات: بهترین کودهای ریشه زا

عناصر پرمصرف (ماکرو) و عناصر کم مصرف (میکرو) در گیاه

نقش عناصر در گیاهان

گروهی از عناصر و مواد، برای رشد گیاهان مورد نیاز می‌باشد که میزان آن در گیاهان مختلف تفاوت دارد. بعضی از عناصر برای گیاهان پرمصرفند که به آنها ماکرو گفته می‌شود و بعضی کم مصرفند که میکرو نامیده می‌شوند.

کم مصرف یا پرمصرف بودن عناصر در تعداد دفعات مصرف نیست بلکه در مقدار مصرف است. بنابراین، تعریف عناصر کم مصرف بدین معناست که گیاه به مقدار کمی از این عناصر نیاز دارد.

عناصر میکرو یا کم مصرف شامل: آهن، روی، منگنز، مس، بر می‌شود.

عناصر ماکرو یا پرمصرف شامل: ازت یا نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است.

نقش عناصر ماکرو (پرمصرف) در رشد گیاهان و علائم کمبود آنها

نقش عناصر میکرو (کم مصرف) در رشد گیاهان و علائم کمبود آنها

سایر محصولات پارس مرکبات: مشاوره کشاورزی

شناخت کود کامل NPK

همانگونه که گفتیم گیاه برای شکوفایی و رشد بهتر و به گل نشستن به سه عنصر اساسی نیاز دارد که شامل نیتروژن، فسفات و پتاسیم می‌شود که هر کدام وظیفه ای به عهده دارند:

نیتروژن (N): باعث رشد بهینه ساقه و برگ و افزایش سبزینگی در گیاهان می‌شود. نبود نیتروژن کافی، رشد رویشی گیاه را کند می‌کند.

فسفر یا فسفات (P): با عمل فتوسنتز، انرژی خورشید را تبدیل به انرژی قابل استفاده در گیاه می‌کند و این امر در رشد ریشه‌ها، گلها، میوه‌ها و دانه‌ها کمک می‌کند.

پتاسیم یا پتاس (K): نیز به شکل گیری به گل کمک کرده و گیاه را از بیماری مصون می‌دارد.

اگر شکل اختصاری این سه عنصر یعنی نیتروژن، فسفر و پتاسیم را به ترتیب به صورت N-P-K درنظر بگیریم، کود کامل (NPK) به دست می‌آید.

بر روی بسته بندیهای این کود اعدادی دیده می‌شود که درصد عناصر اصلی  NPK (نیتروژن، فسفر، پتاسیم) را به ترتیب نشان می‌دهد؛ مثلاً در کود NPK ۱۵.۳.۲۰ به ترتیب از چپ ۱۵ درصد نیتروژن ، ۳ درصد فسفر، و ۲۰ درصد پتاسیم در ترکیب آن وجود دارد. با جمع زدن این مقادیر۱۵+۳+۲۰ عدد ۳۸ درصد به دست می‌آید و ۶۲ درصد باقیمانده این ترکیب را عناصر کم مصرف که همان میکروها هستند تشکیل می‌دهند که برای مشخص نمودن آن بر روی بسته های کود micro‌ یا TE را درج می‌کنند.

بنابراین برای گلدهی، کود کاملی مؤثر است که عدد وسط آن یعنی P (فسفر) و آخر آن K (پتاس) بیشتر از مقادیر دیگر باشد، زیرا همانطور که گفتیم میزان پتاسیم و فسفر در کود به باروری، گلدهی و میوه زایی گیاه کمک می‌کند. به عنوان مثال کود NPK ۵-۵۲-۳۴ کود مناسب گلدهی است.

باید خاطرنشان کرد گلها و گیاهان شما به کود نیاز دارند اما اینکه چه کودی و با چه درصد عناصری کوددهی را انجام دهید به نوع گیاه، منطقه، خاک و زمان استفاده بستگی دارد و بهتر است از متخصصین و یا کارشناسان مربوطه مشاوره گرفته شود.

اما کود ناقص به چه کودی می‌گویند؟

کود ناقص همان کود ناکامل است، که به کودهایی اطلاق می‌شود که در فرمول آن ها تنها یک یا دو عنصر اساسی و مورد نیاز خاک و گیاه وجود دارد. به عنوان مثال اگر کودی دارای این مقادیر 0-20-0 بود به آن معناست که این کود فقط دارای 20 درصد فسفر است.

این کودها معمولا برای اهداف خاصی استفاده می‌شوند و برعکس کود کامل برای همه گیاهان استفاده ندارند. البته با ترکیب دو یا سه کود ناقص می‌توان به کود کامل دست یافت. به عنوان مثال با ترکیب دو کود  0-46-0 و 60-0-46 به کودی با ترکیب 60-46-46 دست پیدا می‌کنیم.

زمان مناسب کود گلدهی

سایر محصولات پارس مرکبات: خرید کود شیمیایی

زمان مناسب برای دادن کود گلدهی

در صورتی که گیاه مشکلی نداشته و روند رشد را طبیعی طی کرده باشد، بطور کلی در فصل رشد باید به تغذیه کردن گیاه بپردازیم. بهترین زمان برای کود، فصل بهار و تابستان است اما برای دادن کود گلدهی، زمان مناسب فصلی است که آن گیاه، گل می‌دهد.

برای گیاهان جوانتر کوددهی در زمانهای نزدیکتری انجام خواهد شد؛ عموما برای گیاهان زینتی و گلدار هر ماه یکبار کوددهی انجام می‌شود، اگر گیاه را تازه خریده‌اید ( به جای تازه منتقل کرده‌اید) یا گلدان آن را عوض کرده‌اید، یک ماه صبر کنید تا گیاه به جای جدید عادت کند سپس کوددهی را شروع کنید.

بنابراین بهتر است برای زمان کوددهی حتما با در نظر گرفتن سن و نوع گیاهتان با متخصص گل و گیاه مشورت نمایید. مشاورین پارس مرکبات در این امر شما را یاری می‌دهند.

نحوه استفاده از کود گلدهی

مقدارمورد نیاز کود گلدهی در گیاهان با یکدیگر متفاوت بوده و باید در میزان و زمان کود دادن به گیاهان دقت کنید. نباید گل و گیاه خود را فراموش کرده و یکباره کود زیاد به آنها داد، زیرا این مساله باعث بروز مشکلات بیشتری می‌شود از قبیل پژمرده یا شکننده شدن برگها و سوزندگی گیاه.

بعضی افراد با تصور اینکه گیاه مواد مغذی را از خاک مناسب دریافت می‌کند، از دادن کود خودداری می‌کنند که این تصور اشتباه است زیرا با آبدهی خیلی از مواد شسته شده و گاهی بعضی از عناصر که برای رشد گیاه یا گلدهی ضروری است، باید با کود به گیاه داده شود. کمبود مواد مغذی باعث کاهش رشد گیاه و کاهش گلدهی در گیاهان گلدار می‌شود. بعضی نیز برعکس تصور می‌کنند که هر چه کوددهی بیشتر باشد مواد مغذی بیشتری در اختیار گیاه قرار گرفته و سریعتر رشد کرده یا به گل می‌نشیند که این نیز اشتباه است. ظرفیت گیاهان برای جذب مواد مغذی محدود است و مقادیر زیاد این عناصر می‌تواند در آنها مسمومیت ایجاد کند. علاوه بر ایجاد مسمومیت، ریشه٬ها هم ممکن است دچار سوختگی شوند.

هر گیاهی بسته به میزان نیازهای خود به مقدار خاصی از هر عنصر نیاز دارد اگر احیانا زمانی به گیاهتان کود اضافی دادید باید هر چه سریعتر آن را با آبیاری عمیق از خاک گیاه خارج کنید. حتی می‌توانید گیاه را با گلدان داخل تشت آبی قرار دهید که سطح آب از خاک هم بالاتر باشد. به این روش شستشوی خاک می‌گویند. توجه کنید که اگر کوددهی زیاد، ادامه پیدا کند ترکیبات در خاک تجمع می‌یابند که باعث نرسیدن آب به ریشه و خشک شدن آن می‌شود.

باید توجه شود که نیاز کودی گیاهان با یکدیگر متفاوت است. به طور مثال برای آن دسته از کاکتوس‌ها که گل می‌دهند می‌خواهید از کود گلدهی استفاده کنید، یادتان باشد غلظت کود باید یک چهارم کوددهی معمولی در دیگر گیاهان باشد، زیرا کود بیش از حد در این گیاهان منجر به شل شدگی ساقه گیاه خواهد شد. همچنین زمانی که می‌خواهید به گیاه کود بدهید قبل از آن گیاه را کمی مرطوب کرده و سپس کود را به آن بدهید، تا به این واسطه از سوختگی ریشه جلوگیری کنید.

نمی‌توان میزان مشخصی برای کوددهی عنوان کرد زیرا در میزان کود گلدهی به گیاهان، سن، نوع آنها، آب و هوا و نوع خاک بسیار مهم است، اما به صورت کلی توصیه می‌شود یک قاشق یا ۷ گرم از کود را در یک لیتر آب حل کنید.

 البته توصیه می،شود بدون مشورت با کارشناس، کوددهی انجام نشود. پارس مرکبات با پاسخدهی به سئوالات؛ درصدد حل مشکل شما در این زمینه می‌باشد.

فواید و مضرات کود گلدهی برای گیاهان

فواید استفاده از کود

  • افزایش تحمل گیاه نسب به آفات
  • نگهداشتن آب در گیاهان، رشد ریشه و افزایش عمق آن
  • تقویت نی و ساقه گیاه
  • کمک به تشکیل دانه
  • تقویت رنگ سبز گیاه و شادابی آن
  • افزایش و رشد گل و میوه
  • شیرین تر و درشت تر شدن میوه
  • افزایش جوانه و برگ
  • جلوگیری از بیماریهای گیاه
  • از بین بردن شوری و خشکی خاک

معایب استفاده از کود

  • خطرناک بودن برای پوست و سیستم تنفسی
  • جلوگیری از حاصلخیزی خاک
  • آلودگی آب زیرزمینی و رودخانه‌ها و آسیب به چرخه طبیعی
  • کاهش فعالیت میکروبی و ایجاد اختلال در PH خاک

بهترین کود برای گلدهی

کودهای موجود در بازار از مواد مختلفی ساخته می‌شوند که هر کدام مزایای خاص خود را برای گیاهان دارند. همچنین با در نظر گرفتن محل گیاه و مشکلات مختلفی که برای گیاه پیش می‌آید انتخاب می‌شوند.

بنابراین نمی‌توان گفت کدام کود بهترین است، اما گیاه برای رشد بهتر و گلدهی به عناصر زیادی نیاز دارد که مهمترین و اساسی ترین آنها سه عنصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. بهترین کود برای گلدهی گیاهان، کودی می‌باشد که دربردارنده این سه عنصر باشد که به آن کود کامل می‌گوییم.

سایر محصولات پارس مرکبات: قیمت کود کامل

قیمت کود گلدهی (پتاس بالا)

همچون کودهای دیگر، قیمت کود مخصوص گلدهی نیز به عواملی بستگی دارد از جمله:

  • انواع کود اعم از مایع یا جامد
  • شرکت سازنده کود
  • خارجی یا ایرانی بودن کود
  • درجه اعتبار و نشان استاندارد کود
  • مقدار مورد نیاز کود
سوالات متداول

سوالات متداول FAQ

کود گلدهی کودی است که فسفر آن نسبت به پتاسیم و نیتروژن آن بیشتر است، زیرا فسفر عنصر مربوط به باروری و گلدهی گیاه است.

کود گلدهی نیز مانند سایر کودها به میزان مناسبی باید برای گیاه استفاده شود چرا که اگر بیشتر باشد باعث سوختن ریشه گیاه خواهد شد.

کود گلدهی اگر در زمان مناسب و مقدار دقیق به گیاه داده شود میتواند باعث تقویت گیاه شود و رشد گل گیاه را سرعت بخشد تا نتیجه خوبی حاصل شود.

3.7/5 - (4 امتیاز)

2 پاسخ به “کود گلدهی”

  1. سلام روزگار به کامتان ، انشاله سلامت و پیروز باشید
    احسنت به شما خدا خیرتون بده که از روی اخلاص پست گذاشتید وهیچ چیزی رو دریغ نکردید
    ببخشید ما مرزعه توت فرنگی فضای باز دارم که متاسفانه بالانس کودیش برهم خورده و میزان نیتروژنش زیاد شده و بوتها رفتن تو فاز رویش لبته منوپتاسیم فسفات و مقدار زیادی هم سولفات پتاسیم براش ریش جای تزریق کردیم و چندمرحله هم محلولپاشی کردیم ولی فایده ای نداره بیزحمت اگر کود مخصوصی هست لطفا بفرماید تا خرید از شما کنیم

    1. با سلام احترام.
      لطفا مشخص بفرمابید هر چند روز یکبار و چند ساعت مزرعه را آبیاری میکنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *